Αξιοθέατα στη Κεφαλονιά

Μύρτος

Ένας νησιώτικος παράδεισος επί της γης…! Είναι η πιο όμορφη παραλία της Κεφαλλονιάς με  διαυγή καταγάλανα νερά, λευκή άμμο και μικρά λευκά βότσαλα. Την ομορφιά του Μύρτου συναγωνίζονται κι άλλες όμορφες παραλίες του νησιού, όπως ο Μακρύς και Πλατύς Γιαλός , Σπαρτιά, Λουρδάς, Σκάλα, Πόρος, Αντίσαμος, Ξι, Πετανοί κλπ.

Η ακρόπολη της Άσσου

Είναι ένα πραγματικό στολίδι που δεσπόζει σε ολόκληρη την περιοχή από την κορυφή του λόφου της χερσονήσου Άσσος, χτισμένο από τους Ενετούς για να προστατεύει τους κατοίκους από τις επιδρομές που ξεκίνησαν από τους πειρατές και από τους Τούρκους το 1593.

Καταβόθρες

Είναι ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα: μεγάλες ποσότητες θαλασσινού νερού διεισδύουν στο έδαφος στη θέση των Αγίων Θεοδώρων στη Λάσση και επανεμφανίζονται στο χωριό Καραβόμυλος κοντά στην Σάμη.

Η Μονή Κηπουραίων

Είναι χτισμένο σε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς, προσφέροντας το πιο υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Πολυάριθμες μεταβυζαντινές εικόνες και πολύτιμα κειμήλια έχουν διατηρηθεί εκεί. Η Μονή της Αγίας Παρασκευής Ταφίων και η Δρακοσπηλιά βρίσκονται επίσης πολύ κοντά σε αυτό.

Η παραλία Ξι

Είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες στο Παλικής, με λεπτή, κόκκινη άμμο και πεντακάθαρα, διαυγή ρηχά νερά, που καταλήγει σε αργιλικά πετρώματα. Επίσης, βρίσκεται, κοντά στην περίφημη Κουνόπετρα: ένας βράχος μέσα στη θάλασσα ταλαντεύεται ρυθμικά, με αργές κινήσεις…. ένα από τα πιο παράδοξα φαινόμενα του νησιού.

Αργοστόλι

Να επισκεφτείτε τη Κοργιαλένειο  Βιβλιοθήκη, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες στην Ελλάδα, με 53.000 τόμους. Στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο εμφανίζει περήφανα αναρίθμητα στοιχεία τεσσάρων αιώνων. Το Λαογραφικό Μουσείο βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση, με εκθέματα από την πρώτη ένδειξη ζωής στο νησί και, κυρίως, από τη Μυκηναϊκή Περίοδο.

Οι τάφοι στα Mαζαρακάτα

Η ανακάλυψή τους προϋποθέτει την ύπαρξη ενός αξιόλογου οικισμού που χρονολογείται από την Μυκηναϊκή εποχή, ενώ τα ευρήματα, κοσμήματα κ.λπ. επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της κορυφής του μυκηναϊκού πολιτισμού.

Η Μονή του Αγίου Ανδρέα

Χρονολογείται από τη βυζαντινή περίοδο, με πανέμορφες τοιχογραφίες και εκκλησιαστικό μουσείο, όπου φυλάσσεται και  το δεξί άκρο του αγίου. Η μονή ήταν αρχικά αφιερωμένή στην Παναγία  Μηλαπιδιάς.

Φισκάρδο

Είναι ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό που μοιάζει με  πίνακα ζωγραφικής, με πολλά γιοτ αγκυροβολημένα στο γραφικό λιμάνι του, δίνοντάς της ένα κοσμοπολίτικο στυλ.

Η Μονή Αγριλιά

Βρίσκεται πάνω στην κορυφή ενός λόφου κοντά στη Σάμη, περιτριγυρισμένη από άγρια ​​ελαιόδεντρα και προσφέρει υπέροχη θέα στον κόλπο της Σάμης και Ιθάκης. Είναι ο τόπος όπου ο Κοσμάς ο Αιτωλός δίδαξε.

Λίμνη Μελισσάνης

Είναι μια θαυμάσια υπόγεια λίμνη με υπέροχους σταλακτίτες, όπου κάποιο είδος λατρείας προς τον θεό Πάνα λάμβανε χώρα κατά τους ιστορικούς χρόνους. Όταν φωτίζεται από τις ακτίνες του ήλιου, γαλάζια χρώματα αντανακλόνται στο νερό της λίμνης.

Σπήλαιο Δρογκαράτη

Είναι το πιο εντυπωσιακό σπήλαιο απ ‘όλα, παρουσιάζοντας σπάνιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες με εξαιρετική ακουστική. Συναυλίες δίνονται επίσης σε αυτή τη μεγάλη φυσική αίθουσα.

Οι Εχινάδες νήσοι

Είναι ένα μικρό σύμπλεγμα νησιών που βρίσκονται κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα και το οποίο προτιμάται από πολλούς ιδιοκτήτες  σκαφών.

Ο Αίνος

Είναι το βουνό με το ξεχωριστό σκούρο πράσινο έλατο στις πλαγιές του. Από τους Βενετούς ονομάστηκε «Monte Nero» (μαύρο βουνό) και το οποίο έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο της ανάπτυξης του νησιού.

Η Μονή Άτρου

Είναι η παλαιότερη μονή του νησιού, αφιερωμένη στην γέννηση της Θεοτόκου με ένα αξιόλογο μεσαιωνικό τετραγωνικό πύργο, από όπου η θέα είναι μοναδικής ομορφιάς.

Ο τάφος στα Τζανάτα

Οι ανασκαφές που έγιναν εδώ έφεραν στο φως έναν πανέμορφο μεγάλο θολωτό τάφο με πολλές ταφές. Ο κύριος τάφος περιείχε τα λείψανα ενός ατόμου με υψηλά αξιώματα. Ο τάφος χρονολογείται στο  1350 π.Χ., καθώς και ευρήματα μεγάλης αξίας, κοσμήματα, σφραγιδόλιθοι χαραγμένοι κ.λπ., επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός ισχυρού μυκηναϊκού κέντρου.

Τα Ψηφιδωτά της Σκάλας

Η Σκάλα βρίσκεται στο νοτιότερο χωριό της Κεφαλονιάς, όπου οι ανασκαφές έφεραν στο φως τα ερείπια μιας ρωμαϊκής βίλας με καλοδιατηρημένα θαυμάσια ψηφιδωτά και επιγράμματα που χρονολογούται από το 2ο π.Χ. αιώνα.

Η ακρόπολη του Αγίου Γεωργίου

Το ενετικό κάστρο του Αγίου Γεωργίου,πολυγωνικού σχήματος με τρεις επάλξεις, ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του νησιού κατά τη περίοδο 1500-1757. Στη συνέχεια το Αργοστόλι έγινε η πρωτεύουσα του νησιού.

Η Μονή του Αγίου Γερασίμου

Είναι ο τόπος όπου ο Άγιος Γεράσιμος, προστάτης του νησιού, έζησε ως μοναχός, και το σκήνωμά του εκτίθεται σε προσκύνημα. Όλοι οι Κεφαλλονίτες συγκεντρώνονται εκεί στις 16 Αυγούστου και 20 Οκτωβρίου για να γιορτάσουν τον Άγιό τους.

Copyright ©2018 • maistraliapartments.gr
Designed by infohitech.gr

Maistrali Apartments

Contact Person: Mrs Pateroudi
Ratzakli, Skala, 
Kefalonia Greece 28086
Landline1: +30 26710 83281 (July-October)
Landline2 :+30 210 2911262 (October-June)
Mobile: +30 6937926478 (All year round)
Fax: +30 210 2922757
Email: maistraliapartments@hotmail.com
MHTE Registration: 0458Κ122Κ0315601